CodeWeek

Okulumuzda Avrupa Kodlama Haftası kapsamında, eTwinning ve Erasmus+ projelerimizin bir parçası olarak  12-16 Ekim 2020 tarihleri arasında her öğrencimiz kodlama etkinliklerine katılıyor.

Kodlama Eğitimi Neden Önemli? Ezberleyen, sorgulamayan, eleştiremeyen nesiller yerine 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış bireylere ihtiyacımız vardır. Geleceğin mesleklerini yürütecek çocuklarımıza erken yaşta kodlama eğitimi vermeliyiz. Kodlama, mantıksal akıl yürütmenin parçası olarak bir 21. yy becerisidir.    Ayrıca sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısında da çok önemlidir. Çocuklarımız erken yaşta algoritmik düşünme becerilerini kazanarak, farklı alanlarda da sorunlarla karşılaştıklarında yaratıcı düşünceyle problem çözebilmeleri kolaylaşacaktır.

Kodlama ve Algoritma Eğitiminin Çocuklar için Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Analitik düşünme becerilerinin desteklenmesi

Matematiksel düşünme becerisinin geliştirilmesi

Görsel, uzamsal algılarının geliştirilmesi

Çok boyutlu düşünme becerisinin geliştirilmesi

Analiz,sıraya koyma ve değerlendirme becerisinin geliştirilmesi

Farklı düşünebilme,üretebilme becerilerini destekleyerek zeka gelişimine katkı sağlanması gibi birçok madde sıralayabiliriz.